Sugen på att göra om där hemma, men kanske torka på idéer och liten plats? Har du kanske funderat på en inbyggd säng för att maxa ditt utrymme där hemma. Det är inte alltid att man har plats i sina rum för stora sängar, eller kanske man vill utnyttja rummet till både sovrum och ha ytan för annat.

Vad finns för alternativ till smarta lösningar

Det finns sängar som man lyfter upp mot väggen in till ett skåp, alltså så kallade sängskåp. Det är verkligen en otroligt smidig lösning på när utrymmet är litet eller när man vill använda utrymmet även till annat. Det funkar ju även utmärkt om man kanske vill ha en extrasäng som i ett gästrum, eller om man till exempel har ett litet rum till barnen. Tänk att både kunna ha en säng och en hel del utrymme till annat. För en säng tar ju verkligen upp en hel del plats. Sen blir det ju väldigt snyggt med att gömma sängen i ett skåp. Det kan ju som jag var inne på vara så att man behöver en gästsäng, men inte riktigt vill att den alltid ska stå framme eller att man verkligen inte har utrymmet. Då är detta ju en perfekt lösning då man både gömmer undan sängen och får undan den.

Kanske bor du i en etta

Kanske bor du väldigt litet eller till och med i en etta och behöver få in både säng, matbord, stolar med mera i samma utrymme. Eller ni är kanske flera i en liten lägenhet och behöver få in flera sängar men bara har ett sovrum. Möjligheterna är oändliga när man faktiskt kan sätta sängen upp mot väggen istället för att ha den stående på golvet hela tiden. Man kan inreda väldigt snyggt och trendigt på detta sättet. Bor man litet med barn till exempel är det ju perfekt lösning, både till barnen eller sig själv som vuxen. Det finns sängskåp i både bredd som 90, 120 och 140 så det finns verkligen lösningar för hela familjen.

Små utrymmen, små rum

Små utrymmen och rum kräver oftast lite kreativa lösningar. Man får tänka till lite och planera för att få det trendigt, snyggt och praktiskt på samma gång. Men det finns så bra lösningar för detta om man bara funderar, planerar och tänker till. Inspiration från nätet tycker jag är dessutom bland det bästa. Det finns så enkla medel idag för att få inspiration och idéer för sitt hem. Det är bara att Googla eller kolla Instagram till exempel och helt plötsligt har man massor av smarta och snygga lösningar.