“Gratis är gott” är ett gammalt uttryck som beskriver känslan av att ta emot något utan att behöva betala för det. Ordet Gratis betyder kostnadsfri eller till skänkes och är hämtat från latinets ”gratiis” som betyder av nåd och som syftar på när du får något utan någon motprestation.

Den känslan när man får en sak, produkt eller ett erbjudande utan att behöva betala för det är näst intill obeskrivlig. Speciellt för den som verkligen behöver och vill spara pengar! Kanske kan känslan liknas vid när du beställt hem blommor hos Euroflorist.se. Du har kanske glömt bort att du beställt blommorna och tillsammans med buketten kommer ett litet erbjudande utan kostnad.

Var och hur hittar man gratis erbjudanden?

Varuprover

Denna typ av gratiserbjudande ges till dig som vill testa en produkt eller tjänst. Du kan då få gratis varuprover hemskickat eller få en belöning för att du handlar hos en butik för första gången. Det är väldigt vanligt att det finns gratis produkter inom skönhet, smink, mat m.m. som du kan beställa hem som prover. Då får du sedan ta emot smakprover eller testprodukter av din vara.

Gratis produkter

En del produkter kan du beställa hem helt gratis. Det finns de butiker som faktiskt har gratis saker som de bjuder sina kunder på. Däremot kan du bli ansvarig för att betala frakten när du beställer hem saker gratis. Många gånger så kan man få saker kostnadsfritt i reklamsyfte eller när butiker släpper nya produkter i sitt utbud.

Tävlingar

På nätet finns det många tävlingar som du kan delta i gratis. Tävlingarna kan se ut på  olika sätt. Det finns mycket att vinna online. Exempelvis pengar, resor, presentkort, mobiltelefoner och så mycket mer. Det är bara att hitta rätt kampanj och börja tävla.

Bonusar & välkomsterbjudande

Vissa butiker har erbjudanden för sina kunder när de handlar för första första gången. Det kan vara en gratis gåva som följer med vi första köpet. Det är ganska vanligt att klädbutiker eller prylbutiker har sådana kampanjer. Det är ett väldigt smart sätt att marknadsföra nya saker och låta kunder testa nya saker. Är det riktigt bra gratisprodukter kommer kunden garanterat återkomma och köpa dessa saker på nytt.

På köpet

En del butiker online väljer att ge dig gratis saker eller rabattkuponger på köpet. Det innebär att du blir belönad när du genomfört ett köp hos en viss butik. Det kan handla om att du exempelvis får en rabattkupong på 100 kr, när du handlar kläder för 500 kronor. Nästan alla rabatter är i form av gratis kuponger. 

Fri frakt

Många butiker på nätet erbjuder dig att få gratis frakt av dina produkter. Ibland kräver butikerna att du handlar för ett visst belopp. Det finns också butiker som alltid erbjuder fri frakt till alla. Det bästa är förstås att få fri frakt och fria returer av dina prylar.