Är ni som mig och gillar att få maten hemlevererad till dörren? Det hjälper oss ganska mycket i vardagen. Småbarn och massor med aktiviteter både under vardagar och helger gör att jag uppskattar att få maten hemleverad. Det sparar faktiskt både tid och energi. Matkassar är dessutom en perfekt lösning när det är fullt schema och man inte orkar lägga den där tanken på vad man ska äta var dag. Jag kan på kvällen handla maten i lugn och ro och slippa de stökiga butikerna. Fint att ha några dagar den veckan där man slipper tänka på att komma på vad man ska äta och dessutom ofta får möjligheten att prova på nya recept. Många gånger även maträtter man vanligtvis inte skulle göra.

Vissa veckor blir det nog dessutom billigare för oss att välja detta alternativ då man inte småhandlar lika mycket. När man går med barnen i affären det ofta det blir ett eller annat man inte planerat som slinker ner i matkassen. Eller ännu värre när man går in i affären och handlar när suget eller hungern är som värst, då kan det bli lite extra. Det är inte alltid det är möjligt att säga nej till barnen även om jag ganska ofta försöker få dem att förstå att de inte kan få allt de pekar på. Men det är helt klart ett stressmoment.

På Hemleveransguiden.se kan man hitta de populäraste matkassarna. Man kan läsa sig vidare om dem olika matkassarna samt få en översikt om jämförelsepriser. Det finns även påfyllt med rabattkoder till de olika kassarna. Jag är definitivt en sådan som provat på de flesta olika kassarna, de flesta har riktigt bra prova-på rabatter. Det är bara att testa sig fram för att se vilken som passar en bäst.

Hello Fresh erbjuder till exempel dig som ny kund att spara upp till hela 965:- på de fyra första boxarna. De har ingen bindningstid och man kan pausa eller hoppa över leveranser vilket är toppen. Det är ju inte alltid man vill ha leveranserna löpande. Man kan välja mellan hela 18 nya recept varje vecka och ändra måltiderna upp till 4 dagar innan leverans. Man väljer själv mellan 3-5 recept i veckan. Rabattkod till Hello Fresh och de olika matkassarna finns som sagt på Hemleveransguiden.se.

Enligt min mening går det verkligen inte att säga något annat än att det är väldigt bekvämt och smidigt. Slippa bära på tunga kassar, slippa ta bilen till affären och framför allt slippa tänka på vad man ska erbjuda för maträtter i veckan här hemma.