Nu nalkas det julavslutningar på både förskolor och skolor. Jag älskar att pyssla och baka, så det naturliga för mig blev att baka något. Jag gjorde därför Skumtomtefudge i smaken Orginal och Clementin. Packade sedan in dessa i cellofan med ett snöre, till kan man ha köpt glögg eller en fin flaska saft eller julmust. Man kan byta ut Skumtomtar mot Skumbananer, bilar eller liknande.

Recept:

50 g smör
2 dl socker
1 dl grädde
1 påse Skumtomtar. (100g)
150 g vit choklad.

Klä in en rektangulär ugnsform eller liknande med bakplåtspapper. Jag använde mig av en ca 23 cm form.
Ju mindre form, ju högre fudge och vise versa.
Klipp Skumtomtarna i småbitar. Blanda allt utom chokladen i en kastrull och värm på svag värme.
Koka under omrörning i 5-10 min tills Skumtomtarna är smälta och det är en slät smet.
Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen under omrörning.
Häll upp i formen och ställ i kylen. Efter några timmar/när det stelnat skär upp i bitar.

Jag gjorde en omgång med Skumtomtar Orginal och lät de stå i ca 2 timmar. Sedan gjorde jag en till omgång med Skumtomtar Clementin, hällde smeten ovanpå det tidigare lagret och satt in i kylen några timmar till. Har man en form på ca 23 cm som jag hade, så rekommenderar jag att göra dubbel sats om man bara vill ha en smak och att de fortfarande ska bli höga. Eller att man använder en hälften så stor form.

image