Hösten är här och det betyder att det är dags för lampor som ger extra ljus i mörka höstmånader! Oavsett anledning älskar vi lampor som ger extra ljus i mörka höstmånader!

En guide till att välja rätt belysning för ditt hem i höst

När hösten kommer och dagarna blir kortare är det viktigt att ha rätt belysning i ditt hem. Det är lätt att glömma bort hur viktig belysning faktiskt är, men det påverkar oss mer än vi tror. Dagsljus har en positiv effekt på humöret och ger oss energi, medan mörker gör oss trötta och irriterade. Därför är det viktigt att ha rätt belysning i ditt hem under hösten, så att du kan njuta av den mörka tiden på ett positivt sätt.

En av de bästa sakerna med hösten är alla de fina färgerna som naturen bjuder på. Naturlig ljus har en tendens att framhäva färgerna på ett fantastiskt sätt, och det gör dem bara mer intressanta. Dagsljuslampor imiterar naturligt ljus, så de är ett bra alternativ för dig som vill ha en mysig atmosfär i ditt hem under hösten. Flowerpot lampa är ett perfekt exempel på en lampa som finns i massa olika, uppiggande färger och modeller.

Det finns olika typer av lampor som passar olika behov. Om du letar efter lampor för arbetsbelysning rekommenderar vi starkare lampor med justerbar ljuskraft. Förstora rum behöver ofta flera olika lampor för att skapa en jämn belysning, medan mindre rum oftast kan klarar sig med en enda central lamp

5 tips för bättre belysning i hemmet under hösten

1. Installera ljusarmaturer med riktiga glödlampor. Glödlampor ger ett varmt och inbjudande ljus, som är perfekt för höstens mörka kvällar.

2. Använd gula lampskärmar för att skapa en mysig atmosfär i rummet. Gula lampskärmar gör att ljuset blir mer diffust och mysigt, och det är precis vad du behöver för att komma igång på hösten.

3. Satsa på LED-lampor. LED-lampor är energisnåla och håller länge, så det är en bra investering för bättre belysning under hösten.

4. Tänk på placeringen av lamporna i rummet. För bästa effekt, placera lamporna så att de belyser de områden i rummet som du använder mest under hösten, till exempel soffan eller skrivbordet.

5. Byt ut dina vanliga gardiner mot tjockare tyger som släpper igenom mindre ljus från utsidan. Detta gör att det blir mörkare inne i rummet, vilket kan vara skönt när man vill slappna av på kvällarna under hösten.”

Hur man använder ljus för att skapa en mysig atmosfär i hemmet

Baserat på hur mycket naturligt ljus du har hemma, kan du strategiskt placera ut lampor i tak, hörn och på bord och bänkar. Testa dig fram och se var lamporna gör mest skillnad i just ditt hem! Saknar du inspiration är en ljusslinga alltid något som höjer mysfaktorn!

Dags att tända lamporna!