– inlägg i samarbete med MatkasseTopplistan.se –

I vår familj har vi ganska mycket aktiviteter till barnen och ett något fullt schema därför både på vardagar och helger. Inte bara dessutom mycket för bara barnen utan en själv ska med hinna med saker. Därför bara älskar jag möjligheten till att kunna få handla hem matkassar. Man behöver ju dessutom inte välja matkasse varje vecka, utan jag passar på att handla det då jag vet kylen kommer stå något tommare och jag kanske inte haft full möjlighet att storhandla. Fint att ha några dagar den veckan där man slipper tänka på att komma på vad man ska äta och dessutom ofta får möjligheten att prova på nya recept. Många gånger även maträtter man vanligtvis inte skulle göra.

Det kan nog vara billigare även att ibland välja att handla hem en matkasse. Vem är dessutom inte bäst på att handla på sig det där lilla extra goda i affären? Oftast går man ju och handlar när suget eller hungern är som värst. Eller så har man med sig barnen som verkar vara sugna på allt onödigt. Även om jag är en sådan som oftast säger nej, så är det ju ändå inte alltid man håller på det.

Idag finns det ju en del av dessa företag som både erbjuder matkassar, men även möjligheten att lägga till andra livsmedel eller artiklar samtidigt. Det är supersmidigt, då kan man verkligen kombinera ihop något riktigt bra, där man faktiskt även kommer bort från behovet att besöka en dagligvaruhandel på några dagar. Det är ju trotts allt ändå så att barnen ska ha frukt med sig till skola och det behövs vissa komplement hemma. Det finns dessutom flertalet olika kassar att välja mellan. Vegetariska, glutenfria, barnvänliga, inspirerande och många andra.

Enligt min mening går det verkligen inte att säga något annat än att det är väldigt bekvämt och smidigt. Slippa bära på tunga kassar, slippa ta bilen till affären och framför allt slippa tänka på vad man ska erbjuda för maträtter i veckan här hemma.

Har ni några tips, vad tycker ni? Lämna gärna tips och idéer i kommentarsfältet.