I slutet av November, rättare sagt dagen efter att Thanksgiving firas i USA, är det dags för Black Friday – årets hetaste shoppingdag. Hela den veckan, som numera kallas för Black Week, karakteriseras av bra deals och fina erbjudanden i många affärer. Kom ihåg att Black Week i år börjar måndagen den 21 november och Black Friday är fredagen den 25 november 2022.

Det kan vara lönsamt att kolla in exempelvis reviewsbird.se för aktuella erbjudanden och rabatter under Black Week.

De populäraste produktkategorierna under Black Week

Fast du kan lockas av fantastiska deals och låga priser lönar det sig att även på Black Friday köpa det du behöver och inte göra onödiga impulsköp. Det lönar sig att planera vad du vill köpa och göra planerade inköp. Då kan du enklare jämföra och vara säker på att du hittar det billigaste priset under Black Week.

Elektronik är mycket populärt under Black Week – den är säkert den populäraste kategorin av alla. Om du letar efter en ny TV eller dator, hörlurar, en Playstation eller Nintendo, en ny mobiltelefon, iPad eller kaffemaskin kan det löna sig att tajma inköpet till Black Week.

Förutom elektronik är kläder och skor en populära. Detta gäller såväl dam- och herrkläder och barnkläder. Många butiker har erbjudanden på både herr- och damkläder och det lönar sig att fynda kläder för vintern och för julklappssäcken. Och skodon för barn finns det också ofta mycket erbjudanden på.

Var fyndar svenskarna på Black Friday?

De populäraste produktkategorierna under Black Friday är elektronik och kläder. Låt oss ta en titt på svenska affärer där det brukar finnas särskilt bra erbjudanden under Black Week.

Om du vill hitta bra deals i elektronik kategorin under Black Week i Sverige, lönar det sig att i förväg kolla de stora elektronikkedjornas erbjudanden. I Sverige brukar affärer som Elgiganten, Netonnet samt MediaMarkt och naturligtvis också de större varuhusen i förväg marknadsföra sina Black Friday erbjudanden åt kunderna. 

Också större dagligvaruaffärer kan ha bra erbjudanden till Black Friday. Även telefonoperatörerna brukar ha väldigt bra erbjudanden både på mobiltelefoner, tillbehör, datorer och även abonnemang under Black Week.

Elektronik och hemelektronik

Med tanke på julklappsshopping kan exempelvis dataspel, mobiler, iPads och dylika produkter finnas till särskilt bra priser under Black Week.

Media Markt var en av de första butikerna som tog tag i Black Friday i Sverige. På Media Marks under Black Week kan det vara värt att titta på erbjudanden på hushållsapparater och annat tillhörande kategorin teknik och elektronik.

På Elgiganten kör man hårt på Black Friday och det finns ofta fina erbjudanden på bland annat hushållsmaskiner, tv-apparater, mobiltelefoner och exempelvis datorer. På Netonnet kan du göra bra fynd i kategorin hemelektronik under Black Week.

Kläder

Det lönar sig att ta en titt på klädbutikernas Black Friday -erbjudanden särskilt när det gäller dyrare märkeskläder och tekniska, funktionella ytterkläder för utomhusaktiviteter. Barnkläder brukar också finnas att få till bra priser under Black Week.

HM brukar ha mycket bra erbjudanden under Black Week båda för damer, herrar och barn, samt på lifestyle- och inredningsprodukter. På både XXL och Stadium hittar du många erbjudanden på sportutrustning, kläder och skor

Om du letar efter bra erbjudanden på exempelvis kläder och skönhetsprodukter kan det vara värt att ta en titt på Åhlens urval under Black Friday. Förra året hade Åhlens upp till 50 % rabatt på nästan hela sortimentet.

Köp julklapparna på Black Friday 

Black Friday infaller i år nästan exakt en månad före julafton, den 25. November. Tidpunkten är perfekt att börja sin julshopping. Den väl förberedda julshopparen, som börjat redan i Oktober, kan slutföra sin julshopping i god tid under Black Friday Det lönar sig absolut att ta tag i alla goda erbjudanden och dessutom att slippa stressen dagarna före jul. 

Handla online eller i fysiska butiker

Du kan göra Black Friday -fynd i fysiska butiker och gallerior och på nätet. De flesta butikerna deltar i Black Friday och det brukar vara stora evenemang i köpcentrum runt om i Sverige. Att få de bästa Black Week erbjudandena är mycket enkelt, vare sig du vill shoppa online eller i fysiska butiker.

Om du väljer att handla online slipper du köa och hamna i rusningen och kan istället shoppa hemma i lugn och ro och dra nytta av de billiga priserna. Eftersom nätbutiker dessutom är öppna dygnet runt, så du kan shoppa fast mitt i natten om du vill. 

När du handlar på nätet erbjuder butikerna ofta fri leverans och retur, särskilt under galna shopping dagar som Black Week, då tävlingen om kunderna är stor och butikerna gör sitt yttersta för att locka kunder till sin webbaffär.

Måndagen efter Black Week kallas för Cyber Monday, och då är speciellt nätbutikerna aktivt framme med ytterst bra erbjudanden, så det kan löna sig att ta en titt även då om du missat något du vill ha under Black Friday.