I år börjar årets största shoppingvecka Black Week på måndagen den 21 november och Black Friday är fredagen den 25 november. När Black Week närmar sig börjar de flesta danska affärerna och webbutikerna sina Black Week -kampanjer. Var lönar det sig att se efter de bästa erbjudandena under Black Friday och Black Week i Danmark? Och hur kan du försäkra dig om att hitta de bästa rabatterna och specialerbjudandena?

I den här artikeln har vi samlat några nyttiga tips som hjälper dig att få ut det mesta av Black Week i Danmark och berättar var du kan hitta de bästa erbjudandena. Om du förbereder dig väl inför Black Friday kan du hitta de allra bästa rabatterna och inte gå miste om några bra erbjudanden. Bekanta dig med tipsen i denna artikel så kan du göra bra och nyttiga köp under Black Friday i år. Kolla också in bra erbjudanden och recensioner när du ska shoppa i Danmark på webbplatsen Reviewsbird.dk 

Danska affärer som har de bästa Black Friday erbjudandena

Om du har för avsikt att shoppa loss i Danmark under Black Week, lönar det sig att försöka kolla i förväg de stora affärernas och kedjornas erbjudanden, beroende på vad du är intresserad av att köpa. Elektronik är ofta en stor kategori under Black Week. I Danmark har kedjor som  affärer som Elgiganten, Komplett.dk och Proshop bra erbjudanden under Black Week och marknadsför aktivt sina Black Friday erbjudanden åt kunderna. Ofta har också telefonoperatörerna, som exempelvis Telenor och CBB väldigt bra erbjudanden både på mobiler, olika tillbehör, datorer och även abonnemang under Black Week.

De större klädkedjorna – både på webben och i de fysiska affärerna – har bra Black Week rabatter, och många inredningskedjor och sport och fritids affärer likaså. 

När det gäller kläder finns det ofta bra erbjudanden på både herr-, dam- och barnkläder, och i synnerhet vinterkläder brukar vara kraftigt nedsatta i pris. Heminredning, köksapparater och exempelvis textilier brukar också bli kraftigt rabatterade. Kosmetik och skönhetsvård är en annan kategori som brukar ha bra rabatter på Black Friday. 

Förbered din shopping väl 

Det kan löna sig att göra färre uppköp under hösten och göra dem istället under Black Friday. Du kan spara stora summor genom att koncentrera viktiga och stora uppköp. Försök att undvika att göra stora inköp i början av oktober, eftersom priserna troligtvis sjunker till Black Week. 

Tänk på att göra din inköpslista klar i förväg. Om du ska handla julklappar är tidpunkten perfekt. Du kan starta dina julklappsinköp under Black Week och göra bra affärer när du planerar din shopping och göra en lista i förväg. Du kan bland annat hitta bra erbjudanden på kläder, sport redskap, inredning och i synnerhet elektronik till billiga priser.

Kontrollera priserna och försäkra dig om att rabatten är riktig

När du planerar vad du vill köpa kan det löna sig att först kontrollera vad produkten normalt kostar. Vissa butiker kan visa ett artificiellt högt normalpris före och under kampanjer. Då är den rabatterade produkten inte alls så mycket nedsatt i pris som rabatten skulle i riktiga fall påvisa.

Om du vill effektivisera din shopping är det bra att i förväg reda på var du kan köpa den produkt du vill ha. På Black Friday kan du säkert också hitta erbjudanden som är för bra för att gå miste om. Se till att ha ditt kreditkort eller bankkort redo. Vare sig du handlar på nätet eller i fysiska butiker betalar du oftast med kreditkort. Kontrollera att du har tillräckligt med kredit kvar för att göra dina inköp.

Se också till att vara snabb när du väl har gjort dina köpbeslut, särskilt när det gäller populära varor som antagligen kommer att säljas ut. 

Var uppmärksam och snabb i vändningarna

Under Black Week kan de mest populära produkterna säljas slut relativt snabbt, eftersom lagren ofta är begränsade. Ofta startar Black Week -kampanjerna i webbutikerna vid midnatt natten mellan torsdag och fredag. Ibland kan affärer starta sina kampanjer först på morgonen på själva Black Friday, till exempel klockan 09:00. Kolla i förväg när din favoritbutik börjar sin rea. Ta också i hänsyn tidsskillnaden om du vill handla i utländska webbutiker som har Black Week kampanjer som börjar någon specifik tid.

Det är bra att vara medveten om att på vissa varor inom elektronik-kategorin kommer det detta år att vara mindre utbud än vanligt eftersom det råder brist på chips. Förseningar och tillgänglighetsproblem har varit vanliga i år, och kommer att fortsätta en tid framöver. Därför är det ännu viktigare att vara snabb med sina köpbeslut och organiserad i sin shopping under Black Week.