Det finns flera fördelar med att ha tillgång till en massagestol, vare sig det är i ens hem eller på sitt jobb. Bara sätta sig tillrätta i fåtöljen och slappna av. Sen väljer man det program man vill använda eller de områden på kroppen där man vill ha massage.

De bästa massagestolarna kan vara kostsamma, men med rätt funktioner är de värda investeringen. Om du letar efter en ny massagestol, eller överväger att uppgradera din nuvarande, är det viktigt att göra din forskning för att hitta den bästa modellen för dig.

När du väljer en massagestol finns det några saker du bör tänka på. För det första, vilken typ av massage vill du ha? Vissa stolar erbjuder en rad olika typer av massage, från svensk till shiatsu. Om du inte är säker på vad du vill ha kan du testa några olika typer av massage i en butik innan du fattar ditt beslut.

Välja en från Bäst i test?

Bäst i test ger inte bara tips på bra produkter, utan man får också en god insyn på vad man bör tänka på för att hitta ett riktigt bra alternativ. Ogawa Massagestol har varit med på flera Bäst i test, bland annat Master Drive AI för att den läser av ens kropp. Både hur stolen ska forma sig efter vår kropp och vilken typ av massage som behövs. Men även för att den kan ge flera olika typer av massager, som hjälper på olika sätt.

Massagefåtöljer har ofta flera bra funktioner för att man ska få så bra massage som möjligt. Som hur mycket man kan justera olika delar på fåtöljen och hur mycket man kan variera massagen. Det är ju bra om det finns olika massagetyper att välja mellan, eftersom vi ofta vill ha olika typer av massage beroende på vilken del av kroppen det behövs massage.

Vad är prioritet för dig?

Det kan vara till en god fördel för dig om du kan välja olika delar av kroppen som ska masseras, då det finns många som behöver extra vid övre axelparti och nacken eller ländryggen. Så även om du gillar helkroppsmassagen, så kan det emellanåt vara bra med att avsluta på de partier som är extra problematiska.

Till exempel zonterapeutisk massage vid fötterna, som kan avhjälpa olika delar på hela kroppen och är extra skönt för de som står eller går på hårt underlag hela dagarna. Lufttrycksmassage släpper spänningar och stress i musklerna på ett effektivt sätt och sen finns det modeller med flera olika förinställda program. Ombyte förnöjer, så det är helt klart bra med stor variation.

En massagefåtölj är en god investering för din hälsa, men se till att du har hittat det bästa alternativet för dig. Det är en kostsam del, som snabbt betalar sig om du har valt en modell som kan hjälpa dig på flera sätt.