– länkarna innehåller samarbete –

Nya fräscha sommardäck – en god investering

Snö, is och kyla är ett minne blott för denna vinter. Åtminstone så gäller detta på många delar i vårt avlånga land medan vintern dröjer sig kvar på andra platser en stund till. Med våren nalkandes så är det också dags att få bilen redo för ett nytt vägunderlag.

I Sverige så har vi lagar och regler som bestämmer om när vinter- och sommardäck ska vara på bilen. Under den 1: a dec till den 31: a mars så måste man ha vinterdäck om det är vinterväglag. Under den 1: a april till den 30:e november så är det sommardäck som gäller om det inte skulle råka vara vinterväglag. Under den 1: a oktober till den 15:e april så får du använda dubbdäck om det skulle vara vinterunderlag.

Detta betyder att all annan tid där emellan så är det enbart sommardäck som gäller och från och med 16:e april så är det alltså dags att svira om till sommardäcken. Förhoppningsvis så kommer sommardäcken att vara på under många långa och härligt sköna vår- och sommardagar.

I skrivande stund så betyder detta att det bara är några få korta veckor kvar till att dubbdäcken ska av och sommardäcken på. Den stora frågan varje år är om de gamla däcken från föregående vår och sommar duger ännu ett år till eller om det är dags att köpa nya.

Nya sommardäck eller inte-tänk alltid på detta!

Vilket skick dina befintliga sommardäck är i är som alltid det som bör avgöra om dessa duger ännu en säsong eller inte. Ett par helt nya sommardäck har ett mönsterdjup av 7–8 mm.

Däckets mönsterdjup är viktigt för att däcken ska få det livsviktiga grepp som de behöver. För varje millimeters mindre mönsterdjup på däcken så minskar dess greppstyrka och där exempelvis ett mönsterdjup av 4 mm eller lägre ökar risken för vattenplaning. Detta gör att det alltid är rekommenderat att sommardäcken har ett mönsterdjup av minst 5 mm.

Om det är dags att inhandla 4 nya sommardäck så kan man med en bra rabatt på sommardäck hos Däckonline både få 4 sommardäck av högsta kvalitet samtidigt som man även sparar pengar.

Ett par nya och fräscha sommardäck bör alltid ses som en riktigt trygg och bra investering i dig och din familjs säkerhet samtidigt som du även tar ditt ansvar för att trygga dina medtrafikanters säkerhet. Efter att de nya däcken är inhandlade så är det enbart att packa in familjen i bilen och på ett tryggt och säkert sätt sticka iväg och upptäcka allt det vackra som vårt avlånga land har att erbjuda.